Pěstování neomezeného množství koriandru z pouhého semínka. Snadná a pohodlná metoda v domácích podmínkách

                   

Pěstování vlastní zeleniny, ovoce nebo například bylinek a květin má mnoho pozitivních důvodů, proč to alespoň zkusit. Pěstování totiž vytváří jakousi pozitivitu a dobrou náladu z vlastního úspěchu, je to šetrné k přírodě a také k vaší peněžence, a nakonec ten pocit z vlastnoručně vypěstovaných plodin je prostě k nezaplacení. Dnes si tedy představíme jednoduchý návod, jak si vypěstovat koriandr ze semínka.

Stačí přidat vodu

Základní složkou pro pěstování ať už koriandru nebo jiných rostlin je voda. Bez ní totiž neporoste nikdy nic. Nyní ale bude to nejdůležitější, co budeme potřebovat. Dobrou radou pro začátek je, rozkrojit si koriandrová semínka na polovinu, budou poté mnohem lépe růst a z jednoho semínka budete mít hned několik klíčků.

iZdroj fotografie: Pixabay

Až máte semínka nakrájena, stačí si nachystat misku nebo pohár, kde budete pěstovat. Do této misky si poté až povrch nalijte dešťovou nebo odstátou vodu. Je totiž pro rostliny mnohem lepší klasická voda z kohoutku, která obsahuje množství chlóru a jiných chemikálií pro úpravu vody. Před použitím však tuto vodu pro jistotu profiltrujte, aby neobsahovala žádné viditelné nečistoty.

Až máte hotovo, přikryjte tuto misku sítkem s drobnými dírkami, nebo potravinářskou fólií, do které uděláte malilinkaté dírky. Fólie by se podle správnosti měla lehce dotýkat vody. Na tuto fólii poté rozsypejte připravená semínka a umístěte na slunečné a teplé místo. Ty tak budou mít optimální podmínky pro růst. Doporučujeme do vody ještě přimíchat hnojivo pro podporu růstu. Nakonec stačí pouze jednou za 14 dnů vodu s hnojivem vyměnit a například dosypat další semínka. Úroda koriandru pak bude mnohem hustější.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Pěstovat se dají i jiné druhy plodin

Pokud se vám takový styl pěstování plodin líbí, koriandr není ani zdaleka ten poslední, který můžete vyzkoušet. Nabídka je velmi široká, od salátů, okurek, lilků a bazalky, až po rajčata, papriky, mrkev a mnoho dalších sazeniček. Stačí jednoduše trošku experimentovat. Dokonce i potravinová fólie se dá nahradit klasickým papírovým kapesníkem, který vám potřebnou vlhkost bude propouštět.

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Autor článku

Věra Myslíková

Vyrůstala jsem v JZD, studovala botaniku a po revoluci jsem si otevřela malé rodinné květinářství. Ze zahradničení se stalo mé celoživotní hobby, o své zkušenosti se ráda podělím se čtenáři.

Zobrazit další články