Pár koupí opuštěnou věž a přemění ji na speciální prázdninový dům

                   

Celý příběh se začal odehrávat v roce 1984, kdy mladý pár snoubenců objevil rozpadající se věž na svahu s výhledem na oceán. Když poblíž věže navíc uviděli ceduli k prodeji, neváhali již ani minutu a nemovitost ihned zakoupili. Celou stavbu kompletně předělali a proměnili ji tak na dům snů.

Věž na spadnutí

Věž nacházející se v Řecku na poloostrově Mani vypadala, že se zanedlouho zhroutí. Pocházela ze začátku 19. století, tak se nebylo čemu divit. Snoubence však natolik ohromila, že se rozhodli zrekonstruovat ji podle svých představ.

Historie poloostrova

Věž, postavená začátkem 19. století, sloužila jako ochrana proti nepřátelům. V historických knihách bychom se dočetli, že ve věži žilo jen pár rodin. Dále bychom z knih zjistili, že ostrované z Mani nikdy nebyli okupováni Osmanskou říší, stejně tak, jako zbytek země. Pomohli tak Řecku k získání nezávislosti v roce 1832. Po válce se obyvatelé poloostrova začali ve velkém počtu stěhovat do Atén, tudíž domy a věže zůstaly opuštěny.

iZdroj obrázku: Pixabay.com

Rekonstrukce

Snoubenci, později pak manželé, strávili více než osm let rekonstrukcí zchátralé věže. Na stavbě používali například tradiční techniku výroby malty zvanou „kourasani“, do které se používá:

  • vápno
  • místní zemina
  • říční písek
  • keramický prášek
  • malé množství cementu.

Dokonce třikrát změnili barvu malty, než byli spokojeni s výsledkem. Takto se jim podařilo přeměnit velmi zchátralou věž v malebný penzion se třemi ložnicemi.

Vybavení

Plocha jednoho podlaží je 25 metrů čtverečních, museli tak pracovat s omezeným prostorem. To se jim však povedlo dokonale. V prvním patře vytvořili prostornou plně vybavenou kuchyni a ve druhém patře tři ložnice.Na pokoji naleznete sprchu, manželskou postel a malinkou kuchyni.

Po rekonstrukci obytné části se pustili i do venkovních obytných prostor. Tam bychom, mimo jiného, nalezli i luxusní bazén a velkou slunnou terasu, kde rostou staré odrůdy olivovníků.

Chtěli byste na takovém místě strávit svou dovolenou?

Diskuze Vstoupit do diskuze
134 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články