Banány jsou zvláště v tomto období více než užitečné. Obsahují totiž různé živiny a vitamíny, jako je například mangan, jenž je důležitý pro zdravé kosti a dobrý metabolismus. Dále vám nabídnou i hořčík, železo, fosfor, vápník či kyselinu listovou. Nyní máte šanci se s banány a jehlou naučit užitečný a zábavný trik, jenž můžete ukázat svým přátelům a trochu je překvapit.
Trik je jednoduchý a rychlý
Nejdříve si musíte sehnat čistou jehlu. Sice můžete vydezinfikovat tu, se kterou normálně šijete, ale nejlepší je si koupit úplně novou. Přeci jen nechcete riskovat infikování tak výživného ovoce nějakými bakteriemi.
A kdybyste na jehlu použili dezinfekci, dost pravděpodobně si znechutíte celý banán, který by mohl získat opravdu zajímavou (a ne moc dobrou) příchuť. Jakmile ji budete mít, můžete se okamžitě vrhnout na další postup, který vám zabere maximálně pár minut.
Banán dokonce nemusíte ani oloupat
Vezměte si libovolný banán a pevně ho uchopte. Nemusíte ho loupat ani nic podobného. Do druhé ruky si vezměte jehlu a zajeďte s ní dovnitř banánu. Pomalu udělejte pohyb ze strany na stranu, čímž z banánu odkrojíte jedno kolečko. Takto postupujte, dokud vám banán nedojde.
Mezery mezi vpíchnutím jehly by měly být okolo jednoho centimetru, ale záleží na vás, jak velká kolečka chcete. Jakmile banán oloupete, bude již nakrájený na kolečka. Pokud takto připravený banán dáte nějakému kamarádovi, bude nejspíše pěkně překvapený, až ho rozbalí. A s trochou „štěstí“ se banán na něj rozsype a možná se i zasmějete.
Jaké triky s jehlou či banánem znáte vy?