Zbavení se nepříjemného zápachu z mikrovlnky během minuty

                   

S postupem času, když používáme své domácí spotřebiče, může dojít k jejich opotřebování. Lednice, myčka nebo třeba mikrovlnná trouba mohou být zdrojem nepříjemného zápachu. Jako prevence je samozřejmě vhodné tyto stroje co nejčastěji čistit a udržovat je bez zbytků potravin. Někdy se však nevyhneme nepříjemnému zápachu.

Ten se objevuje v důsledku nesprávného provozu, nesprávných funkcí ventilátoru v zařízení, nečistot a samozřejmě ohřevu nádobí s přirozeným zápachem, například z ryb.

Zbavte se zápachu tím, co máte doma

Dobrými pohlcovači zápachu jsou tyto prostředky:

  • soda,
  • citrón,
  • sůl,
  • káva,
  • ocet,
  • tablety s aktivním uhlím.

Soda

Jednou z metod, jak použít sodu pro pohlcení zápachu, je rozpustit 2 až 3 lžíce sody s polovinou sklenice vody. Sklenici s dobře rozpuštěnou sodou pak zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 5 minut. Po vypnutí mikrovlnné trouby ještě počkejte, protože voda ve sklenici může být velmi horká. Navíc se tak špína více odpaří. Pak už jen stačí otřít hadříkem a nechat dvířka otevřená pro usnadnění vysychání.

iZdroj obrázku: Pixabay.com

Citrón

Citrón je skvělou pomůckou při odstraňování nepříjemných pachů. Dejte do šálků několik kousků citrónu, zalijte vodou a zapněte na několik minut. Po vypnutí nechte uvnitř ještě 5 až 10 minut. Pak stačí umýt hadříkem. Citrón lze nahradit citronovou kyselinou rozpuštěnou ve vodě.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Sůl

Rovnoměrně nasypte sůl do mikrovlnné trouby a nechte stát přes noc. Druhý den stačí sůl setřít.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Káva

Připravte si slabou kávu a postavte ji do mikrovlnné trouby. Uzavřete a nechte několik minut působit. Poté troubu omyjte.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Ocet

Trochu octa a vody (v poměru 1:1) nalijte do hrnku a dejte do mikrovlnné trouby zahřívat 5 až 7 minut. Poté otřete hadříkem. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Tablety s aktivním uhlím

Rozdrcené tablety (7 až 10 ks) dejte na talíři do mikrovlnné trouby. Zavřete a nechte přes noc. Nepříjemný zápach úplně zmizí.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články