Kvalitní lihové a ovocné octy z Bzenecké octárny

                   

V Bzenecké octárně se vyrábí octy letos právě 100 let. Zatímco v minulosti se octárna zaměřovala na výrobu tradičního lihového octa, v současnosti zásobuje trh také jemnými, výraznými i sladkými ovocnými octy. Zjistěte, jakými originální octy doladíte chutě i ve Vaší kuchyni.

i

Bzenecký lihový ocet pro nakládání a zavařování

Bzenecký lihový ocet je nejvhodnější pro zavařování a nakládání potravin. Díky své vyšší koncentraci nejlépe zakonzervuje úrodu z vaší zahrádky ve sklenicích a udrží je bez nebezpečných bakterií a mikroorganismů. Na rozdíl od dalších octů na trhu obsahuje karamel a voňavou bylinku estragon, kteří delikátní chuť nálevu hodně ovlivní. Dochutíte s ním nejen zavařenou zeleninku a nakládané utopence, ale i koprovou omáčku a zabijačkové pochoutky na talíři.

i

Bzenecké ovocné octy jako moderní dochucovadlo

Vinné octy nejen pro milovníky vína

Vinné octy původně pocházejí ze středomořské oblasti. Dolaďte pokrmy ovocnými octy vyráběnými přírodním kvašením. Kápněte červený nebo bílý vinný ocet do salátů, marinád, rybích pokrmů a polévek. Budete překvapeni novou chutí!

i

Bylinkový ocet do zeleninových salátů

Obliba zeleninových salátů neustále stoupá. Podpořte svůj zdravý životní styl saláty ochucenými zálivkou z bylinkového octa, olivového oleje a špetky cukru. Bylinky dodají salátu specifické aroma a vůni. Naopak intenzivnější chuť mu dodá ocet jablečný.

i

Balsamico ocet na zmrzlinu i sýr

Balsamico octy v obchodě dobře vybírejte, ty pod značkou Bzenecký ocet jsou vyrobeny za přísných certifikačních předpisů podle původní italské receptury z jedinečné vinné odrůdy Trebbiano. Balsamicový ocet vyzdvihne chuť jahod, sýru, bazalky, mozzarelly a rajčat. Krémové Balsamico Crema (glazé) kombinující vyváženou, ale silnou vůni a chuť hroznového moštu s jemnou sladkokyselou příchutí octu zase ozvláštní každý dezert a zmrzlinu. Inspirujte se, jak dochutit různé pokrmy Bzeneckými octy. Prohlédněte si více než stovku receptů a překvapte rodinu nebo přátele kulinářskou delikatesou. Věřte si, díky podrobným návodům i fotografiím ji zvládnete i vy!

Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články