Máte doma mikrovlnou troubu a myslíte si, že ji využíváte skutečně na plno? Existuje několik různých triků a rad, s jejichž pomocí zvládnete troubu využít skutečně na maximum po všech stránkách. Tak se pusťte do čtení tohoto článku a zkuste zapátrat po doporučení, které již dávno znáte.
Pláč z cibule bude minulostí
Krájení cibule je jedním z nejhorších úkolů při přípravě pokrmů. Chvíli si nedáváte pozor a již to vypadá, že jste se dívali na skutečně smutný film. Příval slz je však možné zastavit právě s pomocí mikrovlnné trouby. Z cibule odřízněte konce a umístěte do mikrovlnné trouby. Zde nastavte nízkou teplotu na zhruba 30 sekund. Jakmile cibuli vytáhnete, bude mít stále stejnou chuť, ale mnohem méně látek, které jsou zodpovědné za typické slzení.
Obnovte chuť koření
Podobné kouzlo můžete využít také v případě staršího koření, kterému budete chtít navrátit trochu aroma a chuti. Stačí vložit do mikrovlnné trouby, nastavit na zhruba 15 sekund plný výkon a to je celé. Vysoká teplota by měla aktivovat zbývající aromatické látky v koření a to získá zpátky svoji ztracenou kondici. Skvěle to funguje i pro zvýraznění chuti některých koření do specifických receptů.
Opět křupavé chipsy, sušenky nebo hranolky
Není nic horšího než špatně zavřený sáček s chipsy, které do sebe natáhnou vlhkost a ztratí svou krásnou křupavost. Naštěstí s pomocí mikrovlnné trouby jim můžete tuto skvělou a téměř až výjimečnou schopnost jednoduše navrátit. Vložte hranolky, chipsy či cokoliv jiného na papírovou utěrku. Nechte chvíli v mikrovlnné troubě a následně vyndejte. Ubrousek pochytí přebytečnou vlhkost a potravina by měla být opět krásně křupavá. Podobně si upravíte také starší chleba, který v mikrovlnné troubě získá zpátky svou nadýchanost a měkkost. Postup však bude opačný, protože chléb zabalíte do navlhčené utěrky a vlhkost budete dostávat dovnitř.