Navzdory tomu, že otvírák na konzervy je k tomu uzpůsoben, mnoho z nás s ním nikdy nic neotevřelo. Většinou se tomu snažím předejít a kupuji si konzervy s přidělaným kroužkem, za který stačí jen zatáhnout a víčko je dole. Můžeme ale zkusit použít jiné nástroje než otvírák.
Šikovná rada
Jak se zdá, s otvíráním konzerv má problém téměř každý.
V zoufalosti volíme nejrůznější nástroje, abychom se k pochutině uvnitř vůbec dostali.
Princip by měl spočívat ve vyvinutí dostatečného tlaku na hranu lžíce, aby prorazila víko.
Navzdory přímočaré a primitivní technice se nejedná o řešení problému.
Ne vždy jsme tak dobří jako tvůrci konkrétního videa
Jak se můžeme přesvědčit z komentářů, moc lidem se konzervu otevřít nepovedlo. Někomu se dokonce lžíci podařilo v plechovce zaseknout. Je však velice zvláštní, že podle výzkumu se absolutní většina plechovek ničím jiným než nožem nebo otvírákem otevřít nedá, kvůli příliš silnému víku. Navíc se to ani moc nedoporučuje, protože po složitém preparování můžeme konzervu poškodit a ostré výběžky nás akorát tak pořežou. Na její otevírání se používá mnoho amatérských nástrojů.
- kámen – náročné aktivity nás nutí se vracet na úroveň našich předků
- tření plechovky o beton – pokud se vám povede zachovat obsah nedotknut, tak proč ne, že
- nůž – nejjednodušší volba
Řekněme, že otevírání plechovek bude asi vždy patřit mezi činnost určenou jen pro ty zručnější z nás. Já budu spokojeně likvidovat konzervu s obsahem svými pokusy o otevření nožem, nebo si jednoduše koupím víko s kroužkem a celému procesu se příjemně vyhnu. Jakou metodu zvolíte vy, nechám asi na vás, jenom vám doporučuji vždy dbát zvýšené opatrnosti. Mluvím z vlastní zkušenosti.