Na otevření konzervy bez otvíráku postačí obyčejná lžíce a znalost zálesáckého fígle

                   

Navzdory tomu, že otvírák na konzervy je k tomu uzpůsoben, mnoho z nás s ním nikdy nic neotevřelo. Většinou se tomu snažím předejít a kupuji si konzervy s přidělaným kroužkem, za který stačí jen zatáhnout a víčko je dole. Můžeme ale zkusit použít jiné nástroje než otvírák.

Šikovná rada

Jak se zdá, s otvíráním konzerv má problém téměř každý.

iZdroj fotografie: Imgur.com / Anna Weaver

V zoufalosti volíme nejrůznější nástroje, abychom se k pochutině uvnitř vůbec dostali.

iZdroj fotografie: Imgur.com / Anna Weaver

Princip by měl spočívat ve vyvinutí dostatečného tlaku na hranu lžíce, aby prorazila víko.

iZdroj fotografie: Imgur.com / Anna Weaver

Navzdory přímočaré a primitivní technice se nejedná o řešení problému.

i

Ne vždy jsme tak dobří jako tvůrci konkrétního videa

Jak se můžeme přesvědčit z komentářů, moc lidem se konzervu otevřít nepovedlo. Někomu se dokonce lžíci podařilo v plechovce zaseknout. Je však velice zvláštní, že podle výzkumu se absolutní většina plechovek ničím jiným než nožem nebo otvírákem otevřít nedá, kvůli příliš silnému víku. Navíc se to ani moc nedoporučuje, protože po složitém preparování můžeme konzervu poškodit a ostré výběžky nás akorát tak pořežou. Na její otevírání se používá mnoho amatérských nástrojů.

  • kámen – náročné aktivity nás nutí se vracet na úroveň našich předků
  • tření plechovky o beton – pokud se vám povede zachovat obsah nedotknut, tak proč ne, že
  • nůž – nejjednodušší volba
i

Navzdory tomu, že otvírák na konzervy je k tomu uzpůsoben, mnoho z nás s ním nikdy nic neotevřelo. Většinou se tomu snažím předejít a kupuji si konzervy s přidělaným kroužkem, za který stačí jen zatáhnout a víčko je dole. Můžeme ale zkusit použít jiné nástroje než otvírák.

Šikovná rada

Jak se zdá, s otvíráním konzerv má problém téměř každý.

Zdroj fotografie: Imgur.com / Anna Weaver

V zoufalosti volíme nejrůznější nástroje, abychom se k pochutině uvnitř vůbec dostali.

Zdroj fotografie: Imgur.com / Anna Weaver

Princip by měl spočívat ve vyvinutí dostatečného tlaku na hranu lžíce, aby prorazila víko.

Zdroj fotografie: Imgur.com / Anna Weaver

Navzdory přímočaré a primitivní technice se nejedná o řešení problému.

Ne vždy jsme tak dobří jako tvůrci konkrétního videa

Jak se můžeme přesvědčit z komentářů, moc lidem se konzervu otevřít nepovedlo. Někomu se dokonce lžíci podařilo v plechovce zaseknout. Je však velice zvláštní, že podle výzkumu se absolutní většina plechovek ničím jiným než nožem nebo otvírákem otevřít nedá, kvůli příliš silnému víku. Navíc se to ani moc nedoporučuje, protože po složitém preparování můžeme konzervu poškodit a ostré výběžky nás akorát tak pořežou. Na její otevírání se používá mnoho amatérských nástrojů.

  • kámen – náročné aktivity nás nutí se vracet na úroveň našich předků
  • tření plechovky o beton – pokud se vám povede zachovat obsah nedotknut, tak proč ne, že
  • nůž – nejjednodušší volba
Zdroj fotografie: Pixabay.com

Řekněme, že otevírání plechovek bude asi vždy patřit mezi činnost určenou jen pro ty zručnější z nás. Já budu spokojeně likvidovat konzervu s obsahem svými pokusy o otevření nožem, nebo si jednoduše koupím víko s kroužkem a celému procesu se příjemně vyhnu. Jakou metodu zvolíte vy, nechám asi na vás, jenom vám doporučuji vždy dbát zvýšené opatrnosti. Mluvím z vlastní zkušenosti.

https://www.youtube.com/watch?v=xmTg2ZfJCEI&feature=emb_title&ab_channel=DaveHax
Zdroj fotografie: Pixabay.com

Řekněme, že otevírání plechovek bude asi vždy patřit mezi činnost určenou jen pro ty zručnější z nás. Já budu spokojeně likvidovat konzervu s obsahem svými pokusy o otevření nožem, nebo si jednoduše koupím víko s kroužkem a celému procesu se příjemně vyhnu. Jakou metodu zvolíte vy, nechám asi na vás, jenom vám doporučuji vždy dbát zvýšené opatrnosti. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Diskuze Vstoupit do diskuze
149 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články