Úrodu paprik si lze pojistit ještě teď: Stačí jedna levná ingredience a budou plodit jako o život – z 1 keře až 18 plodů

                   

Nezáleží na tom, jestli vám na záhoncích či ve skleníku dělá společnost paprika setá (Capsicum annuum), někdy zvaná též jednoduše paprika roční, nebo raději sázíte na štiplavé chilli papričky, jako je například paprika křovitá (Capsicum frutescens) nebo paprika čínská (Capsicum chinense). Všechny tyto druhy zeleniny ocení toto jednoduché hnojivo. Nebudete na něj potřebovat nic jiného než alkohol, který si běžně dopřáváte k obědu.

Hnojení z piva na papriky

Pivo obsahuje mnoho cenných látek – především pak vitamíny B. Budete tedy prospěšné nejenom pro papriky, ale také pro půdní mikroflóru. Jde tedy o univerzální prostředek, použitelný pro celou zeleninovou zahradu. K přípravě hnojiva z piva budete potřebovat:

  • 1 litr piva
  • a 10 litrů vody.

A jak na to? Jednoduše vezměte jakýkoli druh piva (postačí vám i to nejlevnější nebo dokonce to po datu spotřeby) a rozřeďte ho v 10 litrech teplé vody. Nemusíte striktně trvat na jednom litru, piva může být i o něco méně nebo naopak více. Paprikám to nijak vadit nebude – plody se obsypou v jakémkoliv případě. Obsahu alkoholu se rozhodně není třeba bát – v tomto množství nemůže paprikám nikterak uškodit.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Jak hnojit papriky na zahradě

Poté tento roztok dobře promíchejte a použijte jako zálivku. A v jakém množství? Pokud vašem papriky netrpí žádnými problémy, pak nalijte půl litru na mokrou půdu u kořene každé rostliny. Ovšem v opačném případě množství trochu zvyšte. Hnojení lze opakovat jednou za 2 až 3 týdny. Častější použití rozhodně nedoporučujeme – mohlo by hrozit přehnojení paprikové kultury, což byste docela jistě nechtěli.

Jaké jsou vaše tipy pro každoroční bohatou sklizeň paprik a dalších druhů plodové zeleniny?

Hledáte navíc další možnosti? Pak vyzkoušejte navíc osvědčené hnojení paprik jednoduchým organickým hnojivem
Diskuze Vstoupit do diskuze
58 lidí právě čte
Zobrazit další články