Vaši hosté jistě budou potěšeni, když bude jejich nápoj zdobit led s okvětními lístky, ovocem nebo listy bylin. S takovým ledem bude lépe chutnat i obyčejná voda. Příprava uměleckých kostek ledu je velmi jednoduchá a nevyžaduje mnoho úsilí. Do formiček můžete dát naprosto cokoli, co se bude hodit k vašemu nápoji. Správné složení mražených přísad totiž potěší nejen vzhledem.
Vsaďte na ovocnou klasiku
Nejjednodušší a také nejvíce používané jsou kostky ledu s ovocem. Jahody, maliny, třešně nebo borůvky jsou dokonalou ozdobou barevných koktejlů. Stačí mít formičky na led a různé druhy ovoce. Použít můžete kiwi, ananas nebo plátky jahod. Skvěle budou vypadat také různé druhy citrusů. Můžete je mezi sebou i kombinovat. Do tvořítka na led můžete dát kousek citronu, limety a pomeranče, aby váš led byl krásně barevný a hravý.
Krásně budou vypadat také kostky s bylinkami. Použít je lze do sladkých limonád, ledových čajů, džusů nebo nejrůznějších koktejlů. V mrazených kostkách můžete schovávat lístky máty, bazalky, koriandru, oregana nebo meduňky. Zelené bylinky budou ve sklenici s ovocným nápojem vypadat skvěle a chutně. Lze také kombinovat bylinky s ovocem. Skvěle chutná máta s citronem, meduňka s pomerančem nebo malina s tymiánem.
Využít lze také zeleninu
Nejen ovoce a bylinky jsou vděčným základem pro výrobu ledových uměleckých kostek do nápojů. Skvělým kandidátem mezi zeleninou je pochopitelně osvěžující okurka. Pokud jsou kolečka příliš velká, stačí plátky okurek přepůlit. Okurku můžete také kombinovat s bylinkami, případně k ní přidat citron. Hodí se do limonády, ale také do čisté vody, kterou skvěle osvěží.
Kostky ledu lze vyrobit i s nejrůznějšími květy. Květinové ledové kostky budou úžasnou ozdobou každého nápoje. Pamatujte však na to, že ne všechny květiny jsou vhodné na zamrazení. Jedlé a vhodné jsou například růže, měsíček, levandule, brutnák, sedmikráska či maceška. Ideální je nejprve nechat zmrznout formu s vodou naplněnou do poloviny, pak vložit květy a zalít je vodou. Potom vše dejte zpět do mrazáku a počkejte, až kostky zcela zmrznou.