Pečení se solí v troubě. Rada od zkušené ženy v domácnosti

Zdroj fotografie: Freepik.com

Sůl je skutečně nejdůležitějším ochucovadlem v jakékoliv kuchyni. Bez ní by neměly pokrmy žádnou chuť. Sůl nedokáže nic nahradit. Proto ji má určitě každá hospodyňka při ruce na kuchyňské lince. Tohle vzácné ochucovadlo však můžete použít i jiným praktickým způsobem, který vám zde poradíme. Budete překvapeni efektem.

Aby byly koláče krásně zlatavé na povrchu

V případě, že rádi pečete koláče, buchty a záviny, může se občas stát, že povrch pečiva se dostatečně nepropeče a nevznikne zlatavá kůrka. Na tento problém ale vyzrály v minulosti naše babičky. Ty sůl totiž používaly i při pečení. Jak vlastně?

  • Do spodní části trouby umístěte nejprve plech s koláči.
  • Nad tento plech pak vložte další s vrstvou obyčejné kuchyňské soli. Ta udrží teplo a bude jej soustředit přímo na povrch pečiva. To se pak perfektně propeče.
  • Plech se solí můžete v troubě ponechat do dalšího pečení koláčů a buchet. Sůl se nepřipaluje a neovlivní chuť ani vůni pečiva.
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Moderní trouby na pečení by však měly zvládnout jakékoliv pečení. Proto pokud máte jakýkoliv problém s dopékáním pokrmů z vrchní i spodní strany, může se jednat o jakousi závadu ve spotřebiči. Proto raději kontaktujte servis výrobce.

Další kuchařské rady, které usnadní život

Na závěr vám přinášíme několik dalších kuchařských rad, které oceníte při vaření. Až příště pro svou rodinu budete péct maso, které bude i po delší době stále tužší, nalijte na něj asi lžíci a půl kvasného octa. Ten podpoří změknutí pokrmu. Pokud nejste zastánci jíšek a zahušťování obyčejnou moukou, lze omáčky zahustit syrovou strouhanou bramborou, nebo střídkou z kváskového chleba.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Tato metoda je ideální zejména v případě, když vaříte guláš. A jestliže si rádi pochutnáváte na vařené kukuřici a nevíte, jak podpořit její změknutí, nalijte do vroucí vody trochu citronové šťávy.