Snadné nabroušení jakéhokoliv struhadla, aby bylo pořádně ostré jako břitva

                   

Ve chvíli, kdy se vám otupí břity na struhadle, nemusíte ho okamžitě vyhazovat. Většina lidí by to udělala, protože neví, že ho mohou znovu nabrousit a používat po mnoho dalších let. Vždy je mnohem lepší, když obnovíte starý produkt, než abyste ihned utráceli peníze za nový.

U kuchyňské pomocníky lze mnohdy jen nabrousit nebo opravit, a můžete je naplno používat dál. Struhadlo je jedním z nich. Pokud s ním máte problém, vyzkoušejte tento šikovný trik.

Nevíte, co s tupým struhadlem?

Bez ohledu na druh produktu, v posledních letech se můžete často setkat s nekvalitními kousky, které jsou během chvilky nepoužitelné. Pokud musíte vynaložit velkou sílu, abyste nastrouhali mrkev nebo brambory, budete potřebovat změnu. Nemusíte ho ale hned vyhazovat. Při třídění kuchyňského náčiní postupujte správně a racionálně. Jinak vyhodíte spoustu peněz, i když vůbec nemusíte.

iZdroj obrázku: Pixabay

Existují dva problémy, se kterými byste se u struhadla mohli setkat. Zuby jsou otupené a úhel sklonu se změnil. Podle pravidel je pro ideální ostrost 30 stupňů, ale kvůli silnému tlaku se postupem času mění. To znamená, že je nutné jej upravit a každý zub naostřit. Teď si nejspíš myslíte, že vám to zabere celý den, ale opak je pravdou. Struhadlo můžete naostřit během několika minut!

Díky jednoduchému triku nepřijdete o peníze

Metody, které vám nabízíme, trvají jen několik minut a výsledek vás bude těšit velmi dlouho. Tento železný nástroj na strouhání surovin vám vydrží mnohem déle než jeden rok. Využít přitom můžete dvě metody, přičemž obě jsou stejně účinné. A nebudete na ně potřebovat nic zvláštního.

iZdroj obrázku: Pixabay

První metoda je velmi jednoduchá a potřebujete jen kuchyňský nůž. Za tímto účelem je nutné ohýbat a rolovat zuby struhadla. Místo nože můžete použít také šroubovák. Pokud jsou zuby hodně malé, použijte klasický hřebík. Druhým způsobem je ostření zubů pomocí alobalu. Zmačkejte alobal do koule a přejíždějte s ní po struhadle. Poslední možností je použití brusného papíru.

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články