Snadný způsob, jak otevřít jednorázový mlýnek na koření. Nemá smysl kupovat nový

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Kupovat koření se samostatnými mlýnky je sice skvělý způsob, jak ochutit své pokrmy, nicméně může se to trochu prodražit. Všichni víme, že prostá koupě koření je mnohem levnější, než nákup koření i s mlýnkem. Výrobce nám to ale záměrně neusnadnil, takže spousta lidí nabyla dojmu, že mlýnek už se znovu nedá použít. Spousta lidí tedy prázdný mlýnek na koření prostě vyhodí. Je to ale plýtvání materiálem i penězi! Protože tento mlýnek rozhodně není tak „jednorázový“, jak se tváří.

Kupte si mlýnek už naposledy!

Tento mlýnek s kořením je dostupný v každém obchodě. Jedná se o skleněnou láhev, která je zakončená mlýnkem na víku. Každý z nás už ji jistě doma měl. Tento mlýnek má ale dvě nevýhody:

  1. Je malý, takže jej rychle vypotřebujeme.
  2. Víko nelze otevřít a mlýnek znovu naplnit.

Druhé tvrzení teď ale tak trochu vyvrátíme. Postup na otevření mlýnku je možná trochu náročnější (než samotné vyhození mlýnku), nicméně stojí za vyzkoušení. Existuje způsob, jak toto víko otevřít a znovu použít. Nejde o nic složitého, všechno bude hotové za pár sekund.

iZdroj fotografie: Imgur / Silvia Bambinir

Horká voda

Veškeré kouzlo spočívá v použití horké vody. Jednoduše v hrnci rozehřejete vodu, do ní ponoříte mlýnek (avšak pozor: příliš horká voda by mohla mlýnek spálit). Horká voda změkčí plast a vy tak budete schopni mlýnek snadno sejmout z lahve. Poté láhev a víčko osušte a odstraňte veškeré zbytky koření.

iZdroj fotografie: Imgur / Silvia Bambinir

Použijte znovu

Poté, co mlýnek i skleněná láhev vyschnou, můžete ji znovu naplnit. A to nejen pepřem, ale i dalším kořením, které si zaslouží čerstvé namletí. Může se jednat o hrubozrnnou sůl, chilli vločky, bylinky nejrůznějších druhů a spoustu dalšího koření. Nyní už můžete mít mlýnků, kolik chcete a nemusíte přitom utrácet velké peníze za jejich pořizování. Díky tomuto jednoduchému triku s horkou vodou můžete vařit jako šéfkuchaři.

iZdroj fotografie: Imgur / Silvia Bambinir
Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články