Starý dřez a pár cihel stačilo na vytvoření nejkrásnější dekorace všech dob. Hodí se na každou zahradu

                   

Na internetovém portálu YouTube se čas od času objevují videonávody, které stojí za zvážení. Před nějakým časem tam jeden z uživatelů nahrál i video, v němž ukazuje, jak si z vysloužilého kuchyňského dřezu pomocí pár starých cihel vybudoval během chvíle na zahradě improvizovanou polní kuchyni. Video ukazuje i to, že na takovéto polní kuchyni lze bez problémů připravit kompletní menu.

Stačí jen pár starých cihel

Mnoho lidí by asi nenapadlo, že z vysloužilého dřezu lze udělat multifunkční zařízení pro přípravu jídel na zahradě. Pokud jste se i vy rozhodli to zkusit, budete kromě kovového dřezu potřebovat také několik cihel. Jejich počet závisí na tom, jak je dřez veliký, a také na tom, jak vysoký podklad z cihel zamýšlíte udělat. Pokud máte už použité cihly, zbavte je nejprve zbytků malty.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Začněte tím, že si tvar dřezu obkreslíte na zem. Je to důležité, abyste věděli, kam cihly skládat. Pak podél delších stran nákresu vyskládejte cihly do dvou stejně vysokých zídek. Muž na videu je sice ničím nespojuje, ale pokud si chcete venkovní kuchyni nějaký čas uchovat, můžete je spojovat maltou. Výška je závislá na tom, kolik dřeva jste zvyklí používat. Čím více dřeva, tím vyšší zídky budete potřebovat.

Můžete uvařit i brambory v hrnci

Důležité je, aby konstrukce z cihel byla na obou stranách stejně vysoká, což si po tom, co na konstrukci nasadíte plechový dřez, můžete ověřit pomocí vodováhy. Pokud je vše v pořádku, zatižte dřez zbylými cihlami. Z jedné strany pod něj dejte dvě cihly na výšku. Na ty budete pak dávat polena. Druhá strana musí zůstat volná. Ve dřezu i pod ním je v tuto chvíli možné rozdělat oheň. Vaše polní kuchyně je tak připravena.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Jak uvidíte na videu, část dřezu, do níž se napouští voda, může sloužit jako ohniště na opékání špekáčků nebo také jako improvizovaný gril. Plocha dřezu, na niž jste dříve odkládali umyté nádobí a pod kterou jste nyní rozdělali oheň, může sloužit k opékání klobás stejně dobře jako k vaření brambor v hrnci plném vody. Jak zjistíte, na tomto recyklovaném dřezu lze snadno připravit kompletní obědové menu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Autor článku

Věra Myslíková

Vyrůstala jsem v JZD, studovala botaniku a po revoluci jsem si otevřela malé rodinné květinářství. Ze zahradničení se stalo mé celoživotní hobby, o své zkušenosti se ráda podělím se čtenáři.

Zobrazit další články