Jistě to znáte, vařili jste náročné jídlo a u jeho přípravy jste zašpinili spoustu nádobí. Pokud patříte mezi majitele myček, máte napůl vyhráno. Ačkoliv ale máte výhodu v tom, že se rychle zbavíte špinavých talířů, skleniček a příborů, mytí pánví a hrnců starým dobrým ručním způsobem se stejně nevyhnete. Mytí připálené a mastné pánve nepatří mezi oblíbené kratochvíle žádného soudného člověka. Použití našeho skvělého prostředku vám ale celý proces značně usnadní.
Tři lehce dostupné ingredience a pánve se budou znovu lesknout během minuty
Pokud patříte mezi ty, kdo mají po vaření chuť zapálit kuchyň nebo alespoň vyhodit pánve rovnou do popelnice, dejte šanci našemu návodu. Vyhnete se otravné a zdlouhavé práci s drátěnkou. Jestliže jste připraveni vyzkoušet náš zlepšovák, budete potřebovat:
- 2 polévkové lžíce peroxidu vodíku 3%
- 0,5 šálku jedlé sody,
- 1 lžičku vámi používaného saponátu na nádobí.
Postup nemůže být jednodušší a efekt viditelnější
Postup přípravy tohoto přírodního odmašťovače je naprosto triviální. Jednoduše smíchejte všechny zmíněné přísady a vyšlehejte je do nadýchané pěny. Tuto pěnu naneste ve štědré vrstvě na znečištěné povrchy: pánve, grily a další kuchyňské náčiní. Nechejte pěnu působit alespoň 10 až 15 minut. Poté pěnu slijte, setřete povrch ubrouskem a omyjte teplou vodou. Všechny úkony provádějte raději v gumových rukavicích.
Nemáte peroxid ani sodu? Podobně působí také sůl
Pokud se vám na dně hrnce nebo pánve podařila vykouzlit opravdu velká připálená plocha, můžete vyzkoušet také použití soli. Postup je opět velice jednoduchý: vezměte sůl, posypejte jí důkladně připálenou vrstvu, přidejte trochu vody a nechejte odstát klidně, klidně i do druhého dne. Potom bude stačit hrnec znovu rozehřát a pomocí vařečky nebo špachtle lehce odstranit připečenou vrstvu.