Potlačování rostliny kořeny pšeničné trávy může mít negativní dopad na budoucí sklizeň. Nikdy se však nikomu nepodařilo pšeničnou trávu úplně zničit. Existuje však několik účinných způsobů, jak tento plevel omezit. Pomocí lepenkové fólie se můžete tohoto plevele zbavit. Ideální je zakrýt ho celým lepenkovým listem. Přes půdu bude prosakovat vlhkost, ale žádné světlo.
Kartonové mulčování půdy
Poté, co lepenkový list nainstalujete, tráva přestane prospívat a zahyne. Hodit se bude zvířatům, která z něj později udělají humus. Aby se zabránilo roztržení listů lepenky větrem, mělo by být pevně přitlačené k zemi pomocí kolíků nebo kulatiny. Pokud se vám tato metoda nelíbí, můžete zkusit pěstovat topinambur. Ten se používá k léčebným účelům. Roste rychle, vyvíjí se a je vysoký. Proto v druhém roce v oblasti, kde byl vysazený, tráva neroste.
Pokud chcete, aby pšenice zmizela zcela, sázejte topinambur do různých koutů. Tato rostlina dobře bojuje s plevelem jako je brunták lékařský. Má totiž negativní vlastnosti. Rostliny jeruzalémského artyčoku zasaďte do houští a za nějaký čas určitě zmizí. Existují i další metody, jak se plevele zbavit. Můžete sbírat jeho kořeny, ale jde o nejtěžší a nejdelší možnost. Další možností je řezání mladé rostliny nebo využití kultivátoru.
Pšeničná tráva je i užitečná
Ačkoli je pšenice na zahradě otravná a nežádoucí, protože se dostane opravdu všude, má i mnoho užitečných vlastností. V případě, že je správně připravený, má sedativní účinek. Není divu, vždyť naši předci říkali, že jakákoli tráva dokáže člověka uzdravit. Je to totiž superpotravina, která obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a enzymů. Pšeničná tráva je jedním z nejúčinnějších přírodních detoxikantů.
Nejlepší vlastností však je, že obsahuje rostlinné složky, které jsou důležité pro zdravé fungování lidského těla. Obsahuje dvacetkrát více těchto složek než čerstvá zelenina. Tráva obsahuje vitamíny A, B, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, vitamin E a také saponin. Její konzumací můžeme do těla dostat 19 druhů aminokyselin. Dále betakarotén, zinek, fosfor, vápník, draslík, hořčík a železo. Je také bohatá na chlorofyl. Zvyšuje tvorbu červených krvinek.