Přírodní hnojivo pro zdraví a růst zeleniny. Těšte se na kvalitnější a chutnější plody

                   

I rostliny občas potřebují svého lékaře a tím není nikdo jiný než vy. Pravidelná péče občas nestačí, je potřeba znát ty správné triky, které udrží naše rostliny zdravé a krásné. Nejlépe bez chemikálií. Proto bychom vám dnes rádi představili metodu, která se v péči o rostliny používá již po staletí, čímž dokazuje, jak moc je účinná. Rostliny budou chráněny před nemocemi a veškerými plísňovými chorobami.

Co budete potřebovat?

Skvělé na tom všem je, že řešení, které vám nyní nabízíme, je vhodné nejen jako hnojivo pro kořeny, ale také pro stříkání listů. Připravte si:

  • 4 l vody
  • 15 polévkových lžic cukru
  • 15 g sušeného droždí

Co je důležité nepodcenit – výběr nádoby. Je třeba si pamatovat, že budete potřebovat mnohem větší hrnec než na 4 litry, protože během kvašení se objem kapaliny nejméně zdvojnásobí.

Jaký je správný postup?

Vodu zahřejte na teplotu 38 stupňů – ne více, to by mohlo kvasnice zabít, a rozpusťte v ní jak droždí, tak cukr. Nechte droždí dělat svou práci po dobu tak 5-10 hodin. Nezapomeňte tekutinu občas promíchat. Nejlepší je začít ráno, abyste už večer mohli hnojivo použít na své zahradě. Až uplyne potřebná doba, nalijte do směsi dalších 6 litrů čisté vody. Nyní je hnojivo připraveno.

iZdroj obrázku: Pixabay.com

Použití domácího hnojiva

Směs můžete nastříkat na listy a zároveň použít jako hnojivo na kořeny. Listy stříkejte vždy večer krátce před západem slunce, aby si rostlina uchovala všechny potřebné živiny a listy nespálily sluneční paprsky. Je to ideální řešení především pro zeleninu, jako jsou rajčata a okurky. Na okurky směs používejte každých 10-12 dní, na ostatní zeleninu jednou za 15 dní. Počítejte tak s 1 litrem na každý keř. Pamatujte, že před každým hnojením je dobré rostliny zalít čistou vodou.

Viditelné výsledky

Účinky můžete vidět už za 5-6 dní po použití. Listy získají jasnější, zelenější barvu a zdravý vzhled a rostliny se obecně budou zdát živější, rychleji porostou a budou produkovat kvalitnější plody.

Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články