Zaručené rady, jak v horku zachránit úrodu rajčat před chorobami a smrtí

Rajčata jsou plodinou, která miluje teplo a slunce. Ale pokud je příliš horko a vysoké teploty přetrvávají po dlouhé dny nebo dokonce týdny, může jim to ublížit a plodina může i zemřít. Díky teplu jsou rostliny zranitelné a stávají se náchylnější na různé choroby. K tomu ovšem dojde pouze v případě, že jim neposkytnete náležitou péči, kterou potřebují a kterou si zaslouží. Jen tak si budete moci užít velké úrody vynikajících rajčat. Správné zalévání Stejně jako člověk potřebuje při vysokých teplotách více tekutin, potřebují i rostliny větší vláhu. Pokud při normální teplotě rajčatům stačí jeden až dva litry na keř jednou nebo dvakrát týdně, pak se při vysokých teplotách potřeby zvyšuje. Rajčata by měla být zalévána, kdykoli půdy vyschne do hloubky 2,5 cm. Zalévání by se proto během parného léta mělo stát pravidelnou rutinou. Opylování a stín Kvetoucí rajčata trpí teplem více než ta, která jsou již opylovaná a mají plody. Nuceným opylováním můžete plodinu nejen zachránit, ale také pomoci plodům rychleji a lépe růst. Pokud jsou rajčata ve skleníku nebo na volném prostranství vystavena přímému slunečnímu záření, měla by být stíněna. Můžete přitom použít jakoukoli tkaninu nebo jiný materiál. Abyste udrželi kořeny v prodyšné a chladné půdě, nezapomeňte na … Pokračování textu Zaručené rady, jak v horku zachránit úrodu rajčat před chorobami a smrtí