Jak se zbavit všech komárů: Zápach citronů se skořicí je odežene z domu

Citrony mají využití i poté, co je připravíte o jejich kyselou šťávu a dužinu. Jejich kůra totiž skvěle odhání komáry i jiný hmyz.

i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Citronová kůra se hojně využívá hlavně v zimě při výrobě různých vánočních dekorací, jak píše web iReceptář. I v létě ji ale můžete použít v domácnosti, protože ji umí hezky provonět a odežene obtěžující hmyz. Pokud milujete voňavý domov, ale zároveň se vám nechce kupovat v obchodech osvěžovače, můžete si vzít k ruce právě ji. Sami jsme se o tom přesvědčili.

Citronová kůra odpuzuje hmyz

V letním období vás může nehezky potrápit obtěžující hmyz, který dokáže i poštípat. Štípance poté svědí a lidé se s nimi trápí i několik dní. Abyste se proti takovým nepříjemnostem ubránili, použijte všechny možné zbraně, jež máte doma nebo si je můžete pořídit velice levně.

Vhodnou variantou jsou podle webu Skutečnost například hodně aromatické rostliny do oken, jako je například máta, meduňka nebo levandule, ale použít můžete i další druhy. I citronová kůra dokáže zahnat hmyz od oken nebo z místnosti. Zkuste si ji připravit netypickým způsobem a nepostará se pouze o hmyz, ale také o příjemnou vůni v domácnosti.

Hluchavkovité rostliny odpuzující komáry a mouchy. Vyplatí se mít je na záhoně nebo balkoně

Příjemná vůně domova

Citronovou kůru získáte oloupáním jednoho citronu, ale nemusíte ji nechat pouze položenou na talířku. Vyzkoušejte si trochu kreativní trik a výsledek si nakonec můžete umístit třeba v obývacím pokoji na stůl nebo v ložnici na noční stolek. Budete potřebovat alespoň 3 velké citrony, ze kterých nejprve odříznete vršky, a poté citrony vydlabete lžící. Následně dejte do uzavíratelného sáčku 5 kuliček naftalenu a všechny kuličky rozdrťte válečkem na těsto.

Abyste z domova vyhnali komáry nebo jiný obtěžující hmyz, vyzkoušejte tyto triky s citronovou kůrou, která zároveň krásně voní. iZdroj fotografie: Freepik
Abyste z domova vyhnali komáry nebo jiný obtěžující hmyz, vyzkoušejte tyto triky s citronovou kůrou, která zároveň krásně voní.

Do vydlabaných citronů nasypejte trochu mleté kávy, na ni nasypejte trochu naftalenu a opět mletou kávu. Vše zakončete lžičkou skořice. Poté do citronu zapíchněte několik celých hřebíčků a do středu dejte knot. Nyní už si tento výtvor můžete zapálit a můžete si být jistí, že do vašeho domova už komáři ani jiný hmyz nepřiletí. A ještě o něco účinnější je použití hřebíčku naloženého v alkoholu, jak už Chalupáři-Zahrádkáři informovali.

Jak proti nepříjemnému hmyzu bojujete vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články