Místo chalupy malá garsonka: Jiřina Bohdalová utratila za nové bydlení 6 milionů korun

Tato garsonka je nejnovějším přírůstkem do již tak působivého portfolia nemovitostí paní Bohdalové. A vypadá opravdu dobře.

i Zdroj fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Jiřina Bohdalová, legendární česká herečka, se i ve svých 93 letech brání očekávání, že zpomalí. Namísto toho, aby si dala pauzu nebo se uchýlila do klidného důchodu, zůstává velmi aktivní jak v profesním, tak v osobním životě. Nedávno uskutečnila zajímavou investici do nemovitostí, když si pořídila malou, ale moderní garsonku v nově vznikající „Britské čtvrti“ v pražských Stodůlkách.

Přitažlivost garsoniéry ve Stodůlkách

Nejnovější akvizicí paní Bohdalové je kompaktní garsoniéra o rozloze 42,4 m2 (dispozice 1+kk) se skromným, ale přesto atraktivním balkonem o rozloze 5,5 m2. Navzdory své malé velikosti se byt nachází v prvotřídní lokalitě u stanice metra, což umožňuje snadnou dostupnost do zbytku Prahy.

Štědrý milionář dá byt každému, kdo o něj požádá. Ale pod jednou podmínkou

Kávové filtry nevyhazujte ani po použití iZdroj fotografie: Unsplash
Nemovitosti v hlavním městě, zejména ty v nově vybudovaných oblastech zaznamenaly v posledních letech výrazný růst cen.

Není tedy divu, že se „Britská čtvrť“, kde se tento byt nachází, rychle stala jednou z nejvyhledávanějších pražských rezidenčních oblastí plných novostaveb a výhodné občanské vybavenosti. To, co činí tento byteček (tedy vlastně spíše garsonku) obzvláště atraktivní, je jeho praktičnost. Pro investora je to totiž vynikající nemovitost k pronájmu.

Investice na stáří to určitě není

Ačkoli se cena, kterou Bohdalová za garsoniéru zaplatila – přes 6 milionů korun – může zdát za tak malý byt značná, odráží současnou situaci na pražském realitním trhu. Nemovitosti v hlavním městě, zejména ty v nově vybudovaných oblastech zaznamenaly v posledních letech výrazný růst cen.

Jak natrvalo vyhnat holuby z balkonu, aby odletěli a už nikdy se nevrátili – odměna čeká zejména na trpělivé majitele nemovitostí

Nejnovější akvizice nemovitostí Jiřiny Bohdalové podtrhuje její neustálé ostré finanční lokty. Ona zkrátka ví, kam své peníze investovat. iZdroj fotografie: Pixabay
Nejnovější akvizice nemovitostí Jiřiny Bohdalové podtrhuje její neustálé ostré finanční lokty. Ona zkrátka ví, kam své peníze investovat.

Je přitom opravdu důležité poznamenat, že p. Bohdalová si tento byt pravděpodobně nekoupila pro vlastní potřebu. Již několik let je pohodlně usazena ve své vilce v pražské Hostivaři, kde si užívá klidného a prostorného bydlení v blízkosti přehrady, jak píše web AhaOnline. A kromě svého hlavního bydliště vlastní také půvabnou venkovskou chalupu v Českém ráji, na kterou podle webu iPrima také nedá dopustit. Nová garsonka ve Stodůlkách je tedy téměř jistě čistě finanční investicí.

Co říkáte na novou nemovitost naší známé herečky vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
106 lidí právě čte
Autor článku

Věra Myslíková

Vyrůstala jsem v JZD, studovala botaniku a po revoluci jsem si otevřela malé rodinné květinářství. Ze zahradničení se stalo mé celoživotní hobby, o své zkušenosti se ráda podělím se čtenáři.

Zobrazit další články