Do TV ovladače dejte kousek alobalu, bude fungovat mnohem lépe

Pokud se vám nečekaně rozbil ovladač na televizi a vy nemáte doma nové baterie, sáhněte po alobalu. Vyplatí se to.

i Zdroj fotografie: Santeri Viinamäki / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Dálkový ovladač televizoru funguje na základě elektrických signálů generovaných bateriemi, které jsou v něm vloženy. Když se tyto baterie začnou vybíjet nebo ztratí kontakt s vnitřními svorkami, pak tento malý pomocník může jednoduše přestat reagovat. A právě zde se uplatní vynikající vodivé vlastnosti alobalu. Může totiž pomoci tím, že vyplní případné mezery nebo zajistí lepší kontakt mezi baterií a svorkou.

Jak používat alobal v dálkovém ovladači

Pokud dálkový ovladač přestane fungovat, nejprve zkontrolujte, zda není problém v bateriích. To lze obvykle potvrdit vyzkoušením dálkového ovládání s čerstvými bateriemi. Pokud máte pouze jednu čerstvou baterii nebo se vám obě zdají slabé, může vám pomoci právě alobal, jak uvádí server LifeHacker.

Jak řešit absenci signálu nejen v horách

Pokud vám dojdou čerstvé baterie a dálkový ovladač začne zlobit, zkuste vyměnit pozice baterií v přihrádce. iZdroj fotografie: Pixabay
Pokud vám dojdou čerstvé baterie a dálkový ovladač začne zlobit, zkuste vyměnit pozice baterií v přihrádce.

Odtrhněte malý kousek a složte jej do podoby malého čtverečku tak, aby byl kompaktní a perfektně vyplnil případné mezery. Cílem je umístit ji na konec prostoru pro baterii, kde se často nachází pružina nebo kovová destička. Pokud používáte menší baterii, můžete dokonce alobal složit tak, aby chybějící část těla baterie nahradil, radí web Instructables. V takovém případě ho však samozřejmě budete potřebovat trochu víc.

Rychlá řešení slabých baterií

Pokud vám dojdou čerstvé baterie a dálkový ovladač začne zlobit, zkuste vyměnit pozice baterií v přihrádce. Někdy může tento jednoduchý úkon zajistit ještě několik dní výdrže navíc tím, že rovnoměrněji přerozdělí zbývající náboj.

Když vám spadne lžička na zem: Podle lidových pověr jde o signál nadcházejícího štěstí

Alobal je vysoce vodivý materiál, který je neuvěřitelně univerzální. Málokdo však ví, že dokáže pomoci i s nefunkčním ovladačem. iZdroj fotografie: Depositphotos
Alobal je vysoce vodivý materiál, který je neuvěřitelně univerzální. Málokdo však ví, že dokáže pomoci i s nefunkčním ovladačem.

Dalším nápadem je lehce poklepat dálkovým ovladačem o tvrdý povrch. I to leckdy zvládne obnovit kontakt mezi baterií a pólem a dočasně obnovit funkci vašeho malého večerního přítele. „Jednoduchým trikem, jak zabránit poškození vodou, je zabalit dálkový ovladač do igelitového sáčku nebo fólie. Díky tomu se vlhkost nedostane dovnitř, ale tlačítka přesto mohou normálně fungovat. Navíc je pak jeho čištění jednodušší,“ přidává na závěr svůj osvědčený trik paní Radka N. z Heřmanova Městce.

Podívejte se, jak celý trik s alobalem funguje

Jaké jsou vaše osvědčené fígle v případě zlobícího TV ovladače?

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Autor článku

Věra Myslíková

Vyrůstala jsem v JZD, studovala botaniku a po revoluci jsem si otevřela malé rodinné květinářství. Ze zahradničení se stalo mé celoživotní hobby, o své zkušenosti se ráda podělím se čtenáři.

Zobrazit další články