Chcete si udělat nějaké dobré jídlo, na kterém samozřejmě nesmí chybět čerstvě nastrouhaný sýr, ale obáváte se jeho lepení na struhadlo? Už nemusíte, docela nedávno se na internet dostalo jednoduché řešení, jak se tomuto nepříjemnému problému můžete vyhnout. Bude vám stačit jen trocha kreativity.
Jak správně strouhat sýr
Jediné, co k tomuto triku potřebujete, je vámi vybraný sýr, struhadlo a trocha oleje, nejlépe olivového. Právě v oleji spočívá celý trik. Ještě před tím, než začnete sýr strouhat, si celé struhadlo jednoduše pomažte olivovým olejem.
Když ho potom budete strouhat, nebude se vám vůbec lepit, jelikož tím vše promažete. Je velice uspokojivé dívat se na sýr, který nádherně klouže po struhadle a nikde se ani na chvíli nezasekne či nepřilepí. A olivový olej nemá nijak výraznou chuť, takže vám gurmánský zážitek rozhodně nepokazí.
Co všechno si ze strouhaného sýru můžete udělat
Když už tedy máte návod, jak sýr nastrouhat co nejlépe a bez zbytečného lepení, je dobré vědět, k čemu ho využít. Ano, takovým základem je třeba posypání rizota či hotových špaget, ale můžete to posunout ještě dál. Viděli jste někdy chlebíčky se strouhaným sýrem? Vypadají mnohem lépe než ty, kde je sýr jednoduše položen jako plátek.
Dále si můžete vytvořit také smažené placičky ze sýra. Ty uděláte následovně:
- Tvrdý sýr si nastrouhejte a smíchejte ho s rozklepnutými vejci.
- Ze směsi vytvořte placičky, které budete následně obalovat ve strouhance. Poté je na chvíli nechte odležet v lednici a mezitím rozehřejte olej na pánvi.
- Placičky smažte z obou stran dozlatova a pochoutku máte hotovou.
Jaké další triky pro použití v kuchyni znáte?