„Chata pro celou vesnici“ za desítky milionů. Architekti zrealizovali přepychovou stavbu s obřím bazénem

Podívejte se na práci americké architektonické firmy, která se nechala inspirovat muzeem umění. Dům, který se jim povedlo vystavět, vám vyrazí dech.

Zdroj fotografie: Se svolením Mike Kelley, Rial Drones

Standard Architecture je architektonická firma z Kalifornie, která se nechala inspirovat Kimbellovým muzeem umění od Louise Kahna. Vytvořila tedy návrh naprosto okouzlující budovy skládající se z celkem tří částí propojených chodbami a schody. Architekti pro tuto stavbu vybrali skvělou lokalitu, z níž je nádherně vidět přes celé město Los Angeles až k oceánu.

Vše je moderní a vkusné

Prostřední část slouží jako prostorný obývací pokoj a jídelna. Jedná se o místnost velkých rozměrů, která byla perfektně zorganizována. V jejím středu na obyvatele čekají pohodlné pohovky ve tvaru půlkruhu, moderní koberec a několik konferenčních stolků. Mezi odpočinkovým místem a dveřmi stojí jídelní stůl s několika židlemi.

Obě krajní jednotky jsou na rozdíl od té střední rozděleny do dvou pater. Přičemž v tom horním jedné z nich byla zařízena ložnice sladěná do šeda a hněda. Designéři nezapomněli ani na zelenou pokojovou rostlinu, jejíž funkce není pouze estetická. Má totiž schopnost čistit vzduch a svým majitelům tak dopřát sladké sny.

Není nad krásný výhled

V patře se nachází také koupelna, které dominuje velká vana. Obraz s moderním uměním pověšený na stěně a okno velkých rozměrů umožňující krásný výhled na okolí zaručují koupající se osobě opravdu příjemný zážitek. Nemusíte se ale bát. I přes fakt, že je průzor ve zdi takto velký, díky výšce jeho umístění uživatele neobírá ani o špetku soukromí.

Zdroj fotografie: Se svolením Mike Kelley, Rial Drones

Poslední z částí budovy poskytuje obyvateli klidné místo pro práci. Přímo před oknem v horním patře totiž stojí kancelářský stůl s ergonomickou židlí. V přízemí, přímo pod pracovnou, byla postavena moderně zařízená kuchyňská stěna. Nechybí na ní ani květináč s bylinkami, jejichž čerstvost povznese vaření na novou úroveň.

Bez bazénu by to nešlo

Před budovu nechali architekti přidat několik sad zahradního nábytku. Jedná se celkem o tři odpočinková místa, která vybízejí k posezení u napínavé knížky nebo pospávání po únavném dni stráveném v práci. Venkovní prostory lemují jehličnaté i listnaté dřeviny přinášející trochu přírody. Příjemné chvíle strávené na zahradě zaručí také veliký bazén, jenž je snadno přístupný díky několika bezpečným schodům.

Zdroj fotografie: Se svolením Mike Kelley, Rial Drones

Jak se vám tato stavba zamlouvá? Líbil by se vám život ve velkém městě, jako je Los Angeles?