Krmení okurek chlebem je neuvěřitelně užitečným a účinným nástrojem pro zdravou a velkou sklizeň

                   

V obchodech nalezneme nepřeberné množství hnojiv k různým účelům a pro různé rostliny. Zároveň si ale účinné a univerzální hnojivo můžete snadno vyrobit doma. Stačí k tomu kvasinky, které stimulují prospěšnou mikroflóru rostlin.

Stačí ho nechat namočený

Chcete-li si takové hnojivo připravit, stačí vzít jeden bochník žitného chleba, namočit ho do teplé vody a nechat ho tak přes noc. Ráno výslednou směs smíchejte s deseti litry vody, přidejte deset mililitrů jódu a použijte k nastříkání listů rostlin, abyste podpořili jejich růst.

Kromě toho je produkt vhodný také pro přípravu nálevů pro kořenové hnojení keřů. Za tímto účelem nalijte na 1–2 kilogramy žitného chleba deset litrů vody a nechte ho na teplém místě vyluhovat tak dlouho, než začne kvasit. Nálev zřeďte čerstvou vodou v poměru 1:3 a použijte ke hnojení kořenů. Na jeden keř vám bude stačit půl litru směsi.

iZdroj obrázku: Pixabay

Kvasnice svědčí kvetoucím rostlinám

Pokud nemáte po ruce žitný chléb, můžete využít i sílu klasických kvasnic. Do jednoho litru teplé vody rozdrobte jednu kostku droždí a nechte směs dva týdny kvasit. Nádobu přitom ničím nezakrývejte, mohlo by dojít k výbuchu. Pokud vám bude vadit nepříjemný odér, přesuňte nádobu raději ven nebo do dobře větrané místnosti. Celou směs následně rozmíchejte ve třech litrech čisté vody a používejte stejně jako prostředek na podporu růstu a květenství. Zejména muškátům takové hnojivo svědčí.

i

V obchodech nalezneme nepřeberné množství hnojiv k různým účelům a pro různé rostliny. Zároveň si ale účinné a univerzální hnojivo můžete snadno vyrobit doma. Stačí k tomu kvasinky, které stimulují prospěšnou mikroflóru rostlin.

Stačí ho nechat namočený

Chcete-li si takové hnojivo připravit, stačí vzít jeden bochník žitného chleba, namočit ho do teplé vody a nechat ho tak přes noc. Ráno výslednou směs smíchejte s deseti litry vody, přidejte deset mililitrů jódu a použijte k nastříkání listů rostlin, abyste podpořili jejich růst.

Kromě toho je produkt vhodný také pro přípravu nálevů pro kořenové hnojení keřů. Za tímto účelem nalijte na 1–2 kilogramy žitného chleba deset litrů vody a nechte ho na teplém místě vyluhovat tak dlouho, než začne kvasit. Nálev zřeďte čerstvou vodou v poměru 1:3 a použijte ke hnojení kořenů. Na jeden keř vám bude stačit půl litru směsi.

Zdroj obrázku: Pixabay

Kvasnice svědčí kvetoucím rostlinám

Pokud nemáte po ruce žitný chléb, můžete využít i sílu klasických kvasnic. Do jednoho litru teplé vody rozdrobte jednu kostku droždí a nechte směs dva týdny kvasit. Nádobu přitom ničím nezakrývejte, mohlo by dojít k výbuchu. Pokud vám bude vadit nepříjemný odér, přesuňte nádobu raději ven nebo do dobře větrané místnosti. Celou směs následně rozmíchejte ve třech litrech čisté vody a používejte stejně jako prostředek na podporu růstu a květenství. Zejména muškátům takové hnojivo svědčí.

Zdroj obrázku: Pixabay

Kvasnice jsou plné minerálů a organického železa. Můžete je použít při pěstování ovoce i zeleniny, pokojových rostlin a keřů. Stimulují růst a povzbuzují rostlinu ke kvetení. Navíc můžete použít i droždí, které je již po záruční lhůtě. Přihnojovat droždím a kvasinkami je vhodné na jaře, v létě i na podzim, podle druhu rostliny. Další babské rady nám doporučují používat ke hnojení třeba kávovou sedlinu, vodu z uvařených vajec, lák z nakládaných okurek nebo použité čajové sáčky. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Kvasnice jsou plné minerálů a organického železa. Můžete je použít při pěstování ovoce i zeleniny, pokojových rostlin a keřů. Stimulují růst a povzbuzují rostlinu ke kvetení. Navíc můžete použít i droždí, které je již po záruční lhůtě. Přihnojovat droždím a kvasinkami je vhodné na jaře, v létě i na podzim, podle druhu rostliny. Další babské rady nám doporučují používat ke hnojení třeba kávovou sedlinu, vodu z uvařených vajec, lák z nakládaných okurek nebo použité čajové sáčky. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články