Grilujeme na zahradě: 5 tipů, jak vytvořit grilovací koutek

                   

Grilování je neodmyslitelnou součástí léta. Přizpůsobte k tomu zahradu či terasu a těšte se na příjemné posezení s rodinou a přáteli. Co může být lepšího než relaxovat v krásně upravené zahradě a zároveň si pochutnat na skvělém jídle? Přinášíme vám 5 tipů, jak na to, aby se každá grilovačka povedla.

Vytvořte grilovací koutek s posezením

Zahrada a terasa jsou součástí vašich domovů a výborným místem pro setkání s lidmi, které máte rádi. Vybudujte na zahradě grilovací koutek – připravili jsme pro vás praktického průvodce, jak na to!

1. Posaďte se: zahradní nábytek do každého počasí

Léto – to není jen slunné počasí, ale i déšť a vítr. Vyberte zahradní nábytek odolný vůči vnějším vlivům, například variabilní soupravu se slunečníkem. Pokud hostíte více lidí, pořiďte si rovnou zahradní sedací soupravu z pevné konstrukce. Nechcete se přece bát, že se nábytek pod vámi rozpadne, že?

TIP: Vyberte nábytek z umělého ratanu, který nerezaví a snadno se skládá. Pokud ho chcete nechat přes léto venku, schovejte na noc alespoň polstrované sedáky a polštáře, aby nenavlhly.

2. Relaxujte: zahradní sedací vaky, závěsná křesla a houpací sítě

Po dobrém jídle budou mít někteří hosté chuť se natáhnout. Připravte si pro ně odpočinkový koutek, který vybavte sedacím vakem, závěsným křeslem nebo houpací sítí. Výhodou je, že houpačku nemusíte zavěšovat na trámy ani mezi stromy; existují stojany na houpací sítě a závěsná křesla s nosností až do 120 kilogramů.

i

TIP: Nejen děti vás budou milovat za to, že jste pořídili závěsné houpací hnízdo. V zimě můžete houpačku přesunout do interiéru a získat svůj soukromý prostor pro relaxaci.

3. Všechno při ruce: gril, nádobí a další vybavení

Nebaví vás neustále vytahovat gril a nosit nádobí z kuchyně? Umístěte gril pod malý přístřešek a uložte nádobí do zahradní komody. Nebo pokud patříte mezi kutily, postavte si svůj vlastní venkovní gril. Pijete při grilování drinky? Udělejte si radost pojízdným barem, kam dáte lahve a pomůcky pro přípravu míchaných nápojů. Výhodou je, že tento mobilní bar rychle přesunete z místnosti do místnosti a z domu na zahradu.

TIP: Mějte pro děti přichystané plastové talířky a kelímky, které jsou pro malé neposedy bezpečnější než nádobí z porcelánu a skla.

4. Zvelebte okolí: fantazii se meze nekladou

Není nic horšího, než grilovat na terase, ze které se díváte na zanedbanou a neuspořádanou zahradu. Udržujte trávník posekaný, rozmístěte kolem terasy vzrostlé rostliny v květináčích a vysázejte květiny na záhonech.

i

TIP: Instalujte do blízkosti terasy vodní fontánu a obklopte se dekorací, která zútulní prostor pro grilování.

5. Myslete na všechno: ohřívače pro chladné letní noci

Chcete, aby zábava trvala do pozdních nočních hodin? Udělejte vše pro to, aby hostům nebyla zima. Investujte do venkovního vytápění, například do plynového nebo elektrického ohřívače, případně zvažte ohniště na pevná paliva.

TIP: Zkrášlete terasu zahradním plynovým ohništěm, které zároveň bude sloužit jako stůl. Ohniště můžete použít pro grilování masa, zeleniny a ovoce.

Pozvěte své přátelé na grilovačku a ukažte jim, jak jste zvelebili terasu a prostor kolem grilu. Užijte si společně léto, vychutnejte si skvělé jídlo a vyprávějte si vtipné historky z dovolených!

TIP: Nejen děti vás budou milovat za to, že jste pořídili závěsné houpací hnízdo. V zimě můžete houpačku přesunout do interiéru a získat svůj soukromý prostor pro relaxaci.

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Autor článku

Marek Motyčák

Zobrazit další články