Lepí se vám smůla na paty? Po pořízení těchto rostlin se vám domů opět vrátí štěstí

                   

Pro pořízení rostlin existuje mnoho důvodů. Někdo je vášnivý pěstitel a rostliny si kupuje pro další množení, někdo pěstuje užitkové rostliny pro sklizeň. Jiní zase chtějí pokojovými rostlinami prozářit svůj byt a pročistit v něm vzduch. Netradičním důvodem pak je pořízení květin, aby přinášely vlastníkovi štěstí. Okolí může být vůči této myšlence skeptické, ale nikdo by neměl dělat předčasné závěry. 

Dračinec vám přinese hojnost

Kultivar dračince pruhovaného „lucky bamboo“ nese štěstí už ve jméně. Říká se, že tato pokojová rostlina přináší do domácnosti radost, štěstí, hojnost a také úspěch. Je nenáročná na pěstování a mít ji můžete jak ve vodě, tak v květináči v substrátu. Ve vodě vám však vydrží maximálně půl roku. Co se týče nároků na světlo, svědčí jí polostín. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Listy šťavelu nosí štěstí

Šťavel purpurový je pokojovkou, která je často nazývána „čtyřlístek“. Má totiž listy hodně podobné jeteli, a tak se o něm taktéž traduje, že nosí štěstí. Na rozdíl od jetele mají jeho listy fialové zbarvení. Daří se mu v rašelinovém substrátu a na světlém stanovišti. Zálivku provádějte vždy po vyschnutí substrátu a v zimě ji omezte. Dále mu vyhovuje letnění na stinném místě na zahradě.  

Finanční blahobyt od tlustice

Jestliže si chcete zaručit bohatství, pořiďte si tlustici. Tato nenáročná sukulentní rostlina se pyšní tlustými zelenými lístky, které tvarem připomínají mince, a čím víc jich rostlina má, tím větší finanční blahobyt vás čeká. K růstu potřebuje dostatek slunečních paprsků, vydatnou zálivku po vyschnutí substrátu a v létě hnojení hnojivem pro kaktusy každých čtrnáct dní. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Helxine v domě uchová štěstí

Štěstí vám také přinese Helxine, s českým jménem „domácí štěstí“. Tato rostlina sestává z velkého množství malých zelených lístků, které prý mají moc zachytit štěstí ve vašem domě a uzamknout ho v sobě. Vyhovuje jí stanoviště s rozptýleným světlem nebo polostín. Potřebuje hodně vzdušné vlhkosti, takže je třeba ji rosit a květináč s ní postavit do misky s mokrými oblázky. Už se těšíte, jak vám tyhle nádherné květiny pomohou s vaší smůlou?

Tlustici si můžete snadno namnožit a zajistit si tak ještě větší blahobyt
Diskuze Vstoupit do diskuze
69 lidí právě čte
Autor článku

Věra Myslíková

Vyrůstala jsem v JZD, studovala botaniku a po revoluci jsem si otevřela malé rodinné květinářství. Ze zahradničení se stalo mé celoživotní hobby, o své zkušenosti se ráda podělím se čtenáři.

Zobrazit další články