Něco takového patří k věcem, nad kterými se většinou příliš nezamýšlíme. Bereme design věcí zkrátka tak, jak je, aniž bychom mu přikládali větší význam – a to je škoda. Svou pánev kvůli tomu totiž dost možná stále využíváte špatně, a přitom o tom ani nevíte. Seznamte se s dobře střeženým tajemstvím nenápadného otvoru v její rukojeti.
K čemu slouží otvor v rukojeti pánve
Chtěli na nás snad výrobci ušetřit? Nebo byli tak hodní a mysleli i na ty, kteří nemají ve skříních dost místa a potřebují si své pánve pověsit? Obojí je špatně. Ve skutečnosti tento otvor slouží pro vložení vařečky. Její konec jednoduše opřete o linku, zatímco druhý se bude nacházet nad pokrmem. Díky tomu se nezahřeje.
Ale nejde o jediný otvor, který v kuchyni používáme špatně. Všimli jste si někdy kupříkladu toho, jak vypadá lžíce na špagety? Také má uprostřed díru. Pokud jste se někdy zamýšleli nad tím, k čemu slouží, pak vám prozradíme malý trik. Přesně totiž odměří porci špaget pro jednoho strávníka. Už nikdy vám tak nezbydou nespotřebované těstoviny jen proto, že jste špatně odhadli jejich množství.
Další triky s vařečkami v kuchyni
Stává se vám často, že jídlo překypí a znečistí okolí hrnce? Pokud v něm necháte postavenou vařečku, pak se nic z toho nestane. Stejný efekt má také máslo nebo olej, kterými pomažete okraje hrnce zevnitř. I ty zabrání vzkypění kapalin a zašpinění kuchyně. Stejný trik použijete jak při přípravě krupicové kaše, tak i při vaření vývaru.
A co s vařečkami, které nepříjemně zapáchají? Může se to stát, pokud s nimi například pravidelně mícháte smaženou cibulku. Namočte je do vody s citronem a jedlou sodou. Ta je dezinfikuje a zároveň je zbaví všech nežádoucích aromat. Do skříně je potom uložíte zase jako nové.