Používat prášek do pečiva jen během pečení by byla rozhodně škoda. Dokáže totiž nabídnout mnohem více zajímavých možností.
Přemýšleli jste někdy o tom, jak neobyčejný může být prášek do pečiva? Zdaleka se totiž nehodí jen do vaření, naopak. Když ho použijete správně, promění se třeba i v báječný ekologický čistič nebo prostředek pro perfektní vyprání ručníků.
Křupavé maso díky prášku do pečiva
Sen o dokonale křehkém mase bez hodin marinování se může stát skutečností právě díky prášku do pečiva, alespoň to tvrdí naše čtenářka Katka P. z Bohumína. „Přidání malého množství tohoto bílého zázraku do marinády na hovězí nebo kuřecí maso dokáže zázraky. A co takhle nadýchané bramborové pyré, které se v ústech rozplyne jako obláček? Ano, i tam ho můžete dát – jen opatrně,. Aby nebyl příliš cítit v chuti.“
Vyčistí i koupelnu
Ovšem kdo by to byl řekl, že se váš věrný společník při pečení stane skvělým spojencem i v koupelně? Podle webu iReceptář dokáže směs prášku do pečiva a špetky octa zbavit vaši vanu nebo umyvadlo veškerých skvrn a zabarvení.
V kuchyni se pak tento šikovný pomocník také umí proměnit v nezdolného bojovníka, který si poradí i s tou nejodolnější špínou. Pasta z prášku do pečiva a vody se totiž podle webu iPrima osvědčuje i jako univerzální čisticí prostředek, který si poradí v opravdu každé situaci.
Tajemství měkkých ručníků
Všichni chceme, aby naše ručníky byly vždy měkké a nadýchané. Přidáním prášku do pečiva do běžného pracího cyklu zajistíte, že vaše oblíbené textilie opět získají svou dřívější měkkost a savost, a přitom zůstanou bez škodlivých chemikálií, které se často vyskytují v komerčních změkčovadlech. Podle mých zkušenostní vám na naplněnou pračku jeden sáček kypřidla bohatě stačí. Pokud byste ho dali více, nemusel by se dobře vymáchat.
Chalupáři-Zahrádkáři také poradili, jak si poradit i s nepříjemně zatuchlými ručníky nebo co si můžete vytvořit z těch, kterým už opravdu původní vzhled a savost vrátit nelze.