Cukrářka prozradila tajnou přísadu, díky které bude jakákoliv koupená směs na dort chutnat jako domácí

                   

V životě existuje mnoho radostných událostí, pro které se skvěle hodí dort. Jeho příprava ale může být zdlouhavá a složitá. Z tohoto důvodu jsou na trhu dortové směsi, které vám pečení ulehčí. Jenže právě kvůli jednoduchosti se může stát, že chuť dezertu neodpovídá našim představám. Vyzkoušejte tyto triky, díky nimž budou dorty ze směsi chutnat jako domácí.

Stačí přidat vejce a tuk

Směsí pro přípravu dortů je mnoho druhů, protože každá sestává z různých ingrediencí a jejich poměrů. Pro začátečnické pokusy však existuje univerzální výrobek, který se skládá z cukru, pšeničné mouky a škrobu, prášku do pečiva, soli a různých aromat. Směs můžete použít nejen na dorty, ale také na koláče nebo muffiny.

iZdroj fotografie: Unsplash

Postup přípravy je nadmíru snadný. Budete potřebovat dortovou směs, 3 vejce, 20 ml vlažné vody a 200 g másla, margarínu nebo slunečnicového oleje. Do mísy či jiné nádoby nasypte dortovou směs, přidejte rozšlehaná vejce, vodu a změklé máslo (olej). Poté vše na okamžik promíchejte ručním mixérem na nejnižší rychlost a na 3–4 minuty na tu nejvyšší. Nakonec dejte těsto péct na teplotu a čas určené návodem.

Nebojte se experimentovat

Těsto můžete obohatit dalšími přísadami podle vašich preferencí. Fantazii se meze nekladou. Přidat můžete mák, citronovou nebo pomerančovou kůru, čokoládu, nejrůznější ořechy (např. mandle) nebo na malé kostičky nakrájené ovoce. U toho zvolte spíše kyselejší druhy, aby dort nebyl příliš sladký, jelikož vámi koupená sypká směs obsahuje cukr.

iZdroj fotografie: Unsplash

Jestliže chcete mít 100% jistotu, že dortový korpus bude lahodný a hezky vláčný, musíte mírně pozměnit základní recept. Tajný trik totiž spočívá v nahrazení slunečnicového oleje za kokosový. Ten je k dostání většinou v pevném skupenství, proto je třeba ho nejprve rozehřát v mikrovlnné troubě. Dále postupujte podle výše uvedeného receptu.

Používáte při vaření nebo pečení kokosový olej?

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články