Abyste se dočkali bohaté úrody paprik, je třeba je přihnojovat po celé vegetační období. A důležitá je i správná teplota.
Papriky nesmí chybět snad v žádné zahradě, ačkoliv si pěstitelé musí dát záležet na jejich pravidelném zalévání a hnojení. Stejně jako jiná plodová zelenina jsou náročné na živiny (tzv. zelenina první trati), a proto se sází do předem vyhnojeného záhonu. Ani to jim však nestačí, a tak je třeba hnojení paprik podle tvrzení z webu iReceptář věnovat pozornost po celou dobu vegetace, od vysazení až do sklizně posledních plodů.
Vše začíná správnou teplotou
Než mladé sazenice této oblíbené zeleniny přesadíte ven, dopřejte jim tu správnou teplotu. Dbejte, aby se vyvíjely v prostředí, kde je teplota prostředí přes den okolo 25 °C (v létě může být o něco nižší). Jedině tak vám rychle vyrostou do krásy.
Organická hnojiva a jejich výhody
Řada zahradníků při pěstování používá zásadně organická hnojiva, jak informuje web DesateroTváříOsobnosti . A mají k tomu své důvody. Hnojiva z přírodních zbytků neobsahují chemii a nemají dlouhodobý negativní dopad na kvalitu půdy – naopak, obohacují ji o potřebné živiny a lákají potřebné mikroorganismy a žížaly. Kromě toho si spoustu z nich jednoduše vytvoříte sami – stačí stlouct několik palet, kam budete házet kuchyňský odpad, listí nebo posečenou trávu, a vlastní kompost je na světě, jak už Chalupáři-Zahrádkáři psali dříve.
Hnojení paprik v červenci pomocí kompostu
Ne nadarmo se kompostu přezdívá černé zlato zahradníka. Hodí se nejen k hnojení paprik, ale všech druhů zeleniny, ovocných stromů a keřů i ozdobných rostlin, a používat ho můžete celoročně. Pro papriky je v létě opravdovým požehnáním – mulčování kompostem zvyšuje množství humusu v půdě, zabraňuje vypařování vlhkosti a působí dlouhodobě, neboť živiny uvolňuje postupně. Během vegetace můžete také opatrně přihnojovat i granulovaným koňským či kravským hnojem nebo slepičincem, mějte se ale na pozoru, abyste rostliny nepředávkovali.