Ušetřit se dá i na maličkostech: Vaření těstovin bez vody za pomocí triviálního, ale za to geniálního triku, který stojí za to znát

Příprava těstovin není nijak složitá. Aby však měly vždy tu správnou chuť, můžete vyzkoušet inovativní postup.

i Zdroj fotografie: Depositphotos / Creative Commons
                   

Vaření těstovin je vlastně taková malá alchymie. Pokud to přeženete se solí nebo je naopak nedosolíte, už nikdy je zcela správně nevychutíte. A je také velmi snadné je rozvařit, a tím je připravit o jejich perfektní konzistenci. Existuje totiž trik, díky kterému se vám to nestane.

Vařte těstoviny s hotovým jídlem

Těstoviny snadno vstřebávají chutě ze svého okolí, a právě toho můžete využít. Není nic jednoduššího, než je uvařit v omáčce, ve které budou podávány, nebo v polévce, k níž se později servírují jako vložka. Škrob, který těstoviny obsahují, pokrm příjemně zahustí, a jako bonus vstřebají i jeho chuť. Navíc se vyhnete produkci jakéhokoliv odpadu v kuchyni.

Další triky do kuchyně

Míchaná vejce (smažená vejce, vaječina) jsou také předmětem mnoha sporů. Naučte se je připravit správně. Aby se vám vejce při přípravě na tento způsob nevysušila, což má negativní vliv na konzistenci pokrmu, jeho vzhled a následně i chuť, je dobré přidat trochu tekutiny.

iZdroj fotografie: Unsplash

Jak na vaječinu

V misce rozbijte potřebné množství vajec a přidejte k nim podle chuti a vašich možností trochu vlažné vody nebo smetany nebo plnotučného mléka. Posolte a lehce opepřete a směs dobře vyšlehejte pomocí vidličky. Ke smažení je ideální použít přepuštěné máslo neboli ghí, které se nepřipaluje.

Pokud ho nemáte, použijte klasické máslo a kousek rozehřejte na pánvi s nepřilnavým povrchem. Plamen by neměl být příliš vysoký. Vaječnou směs nalijte do středu pánve a ideálně stále míchejte pomocí vařečky, doba přípravy je poměrně krátká. Výsledná konzistence by měla být hladká, ne příliš sražená, povrch by měl být lesklý. Hotový pokrm rozdělte na porce, posypejte například sekanou pažitkou a ihned podávejte.

Jak správně uvařit těstoviny al dente?

Jak se vám tyto triky do kuchyně líbí?

Zdroj: Gardener
Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Autor článku

Marcela Libušná

Jako bývalá majitelka prosperujícího zahradnictví a bývalého zemědělského podniku, přináším na náš web unikátní kombinaci praxe a teorie. Mé bohaté znalosti transformují zahrady našich čtenářů do oáz plných života a krásy.

Zobrazit další články