Zásuvka potřebuje k udržení stálého nízkoúrovňového tepla méně energie, což se projeví v nižší spotřebě energie. Plechy do ní rozhodně nepatří.
Když přemýšlíte o zásuvce pod troubou, možná si ji představíte jako praktický úložný prostor pro plechy, hrnce a pánve. Ale co když vám řekneme, že tento prostor má mnohem praktičtější a zajímavější účel?
Multifunkční prostor, který šetří energii
Zásuvka pod troubou je překvapivě primárně určena k uchovávání teplého jídla. Slouží totiž jako ohřívací a perfektně udržuje teplotu předvařených pokrmů. Vložením pokrmů do zásuvky zajistíte, že si udrží teplo a čerstvost, dokud nenastane čas k servírování. Tato funkce je obzvláště užitečná, když žonglujete s více úkoly při vaření nebo při prostírání stolu.
Navíc poté, co trouba dokončí svou práci, může zásuvka fungovat jako prostor pro předehřátí vašich talířů a udržet je teplé po dobu jedné nebo dvou hodin, jak napsal web Dagens. Může se to zdát jako malý detail, ale servírování pokrmů při ideální teplotě může mít velký vliv na zážitek ze stolování. Na rozdíl od použití samotné trouby poskytuje zásuvka jemnější teplo, které je bezpečnější pro různé materiály nádobí, a zabraňuje tak jakémukoli poškození v důsledku nadměrných teplot.
Pomůže vám s načasováním
Pro ty, kteří mají v kuchyni všechno rádi ťip ťop, může ohřívací zásuvka změnit pravidla hry. Umožní vám totiž zkoordinovat přípravu více pokrmů bez stresu z toho, že vše musí být hotové přesně ve stejnou dobu. To je obzvláště cenné při svátečních obědech či večeřích nebo velkých rodinných setkáních, kde jde o načasování a kde je prostor pro chybu opravdu malý, což připomíná i web EatingWell.
Určité pokrmy lze jednoduše připravit s dostatečným předstihem a uložit je do zásuvky, zatímco se budete věnovat dokončování ostatních. Tím zajistíte, že se všechny pokrmy dostanou na stůl v dokonalé teplotě, což umocní celkový zážitek z jídla.
Hodí se i na kynutí těsta
Mnoho moderních trub je vybaveno funkcí kynutí těsta a u těch starších může tomuto účelu skvěle posloužit právě zásuvka. Jemné a stálé teplo je pro podporu kynutí těsta ideální. Navíc ho tu neohrozí žádný průvan ani nepříznivé podmínky. A pokud potřebujete svou troubu perfektně vyčistit, doporučují Chalupáři-Zahrádkáři citronovou šťávu.